Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ο δήμος Αθηναίων «ξηλώνει» παράνομες αποθήκες ανακύκλωσης







Βρέθηκε και δεύτερη αποθήκη που συγκέντρωνε παράνομα ανακυκλώσιμο υλικό. Ο δήμος Αθηναίων αναμένεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη την ίδια στιγμή που 50 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών κάνουν «φτερά» μέσα από τους μπλε κάδους


Η δεύτερη αποθήκη βρίσκεται στην οδό Γερανίου. Σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων καθημερινά αφαιρούνται από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης της Αθήνας 50 τόνοι υλικών. Ο δήμος προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση και ξεκίνησε ελέγχους.

Οι πληροφορίες, όμως, αναφέρουν πως ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ο δήμος Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για 8 τόνους την ημέρα, ενώ σημαντικές ποσότητες, όχι μόνο αλουμινίου αλλά και χαρτιού, αφαιρούνται καθημερινά από τους μπλε κάδους και σε άλλες πόλεις.
Ο δήμος της Αθήνας, στην δεύτερη περίπτωση, που θεωρείται πιο σοβαρή από την πρώτη, έχει αποφασίσει να κινηθεί δικαστικά. «Ολη αυτή η κατάσταση υποβαθμίζει την ιδέα της ανακύκλωσης αλλά κι εγκυμονεί κινδύνους όταν στα παράνομα χυτήρια είναι δυνατόν να καταλήγουν συσκευασίες από επικίνδυνα απόβλητα, όπως ένα αεροζόλ, και συσκευασίες όπως ένα κουτάκι από γάλα και να παράγονται νέα υλικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία» λέει ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων κ. Ανδρέας Βαρελάς
Τα υλικά που αφαιρούνται από τον μπλέ κάδο με τον γνωστό τρόπο, καταλήγουν ή σε παράνομες αποθήκες ή σε παράνομα χυτήρια στην περιοχή του Βοτανικού και του Ταύρου αλλά και σε άλλες περιοχές. «Εμείς σαν δήμος δεν θα αφήσουμε καμία παράνομη μάνδρα και κανένα σύστημα από αυτά που βλέπουμε να αναπτύσσονται τελευταία, χωρίς να στραφούμε εναντίον του» λέει ο κ. Βαρελάς. Ανάλογες κινήσεις έχουν αποφασίσει κι άλλοι δήμοι που βλέπουν να αδειάζουν οι μπλε κάδοι και να χάνονται τα υλικά που συγκεντρώνον οι δημότες τους.




πηγή: http://www.newsit.gr/


1 σχόλιο:

  1. Έχει παραγίνει το κακό με τις παράνομες αποθήκες ανακύκλωσης. Καιρός να μπει μια τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή