Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Κρητική σταφίδα θέλουν οι Ουκρανοί



Ενδιαφέρον για τη σταφίδα από την Ουκρανία


Ενδιαφέρον για τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης, ιδιαίτερα τη σταφίδα, εκδηλώνουν ανατολικές χώρες, όπως η Ουκρανία. Η περιφέρεια Κρήτης προγραμματίζει σημαντικές δράσεις για τον ερχόμενο μήνα.

Ο περιφερειάρχης Κιέβου και 150 Ουκρανοί επιχειρηματίες αναμένεται να έρθουν στην Κρήτη, στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα. Θα πραγματοποιηθούν κατ' ιδία συναντήσεις με επιχειρηματίες του νησιού, ενώ αναμένεται υπογραφή συμβολαίων σε συγκεκριμένους παραγωγικούς κλάδους, όπως είχε γίνει με τους Ρώσους .Οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν στο ξενοδοχείο Capsis στην Αγία Πελαγία.

Παράλληλα, τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έρθουν στην Κρήτη 15 περίπου Ρώσοι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν ήδη κάνει συμφωνίες, προκειμένου να συζητήσουν και για διεύρυνση της συνεργασίας τους με τις τοπικές επιχειρήσεις.


Πρωτόκολλο συνεργασίας

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Μάιο υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, και τον Περιφερειάρχη Κιέβου Anatolii Prysiazhniuk. Το πρωτόκολλο αποτελεί τη βάση για την καθιέρωση κρητικών προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων της Ουκρανίας, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και εξαγωγικών δραστηριοτήτων και την εδραίωση εμπορικών συμφωνιών, που αναμένεται να αποδειχτούν ζωογόνες και για τις δύο πλευρές, σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου