Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Η κηπουρική... σώζει ζωές


Έχετε κήπο στο σπίτι σας; Έστω μπαλκόνι με γλάστρες; Κάποια φυτά τέλος πάντων. Αν έχετε ασχοληθείτε περισσότερο με την κηπουρική, σώζει ζωές. Για την ακρίβεια όχι μόνο η κηπουρική αλλά η οποιαδήποτε ήπια άσκηση, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Το Γερμανικό Ινστιτούτο Ανθρώπινης Διατροφής στο Πότσνταμ, και οι ερευνητές του με επικεφαλής τον δρ Σλούικ, κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, ύστερα από μακροχρόνια μελέτη. Η ομάδα του δρ Σλούικ μελέτησε σχεδόν 6.000 ανθρώπους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι ασκούνται έστω και σε μέτριο βαθμό, έχουν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου εξαιτίας επιπλοκών λόγω διαβήτη.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οποιαδήποτε σχετικά ήπια σωματική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, η κηπουρική, ακόμα και οι δουλειές του νοικοκυριού, μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και πρόωρου θανάτου εξαιτίας του.

Ο διαβήτης τύπου 2 έχει εξελιχθεί σε σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας διεθνώς, εμφανίζοντας συνεχή αυξητική τάση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι 346 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τη νόσο, ενώ οι θάνατοι που σχετίζονται με το διαβήτη αναμένεται να διπλασιαστούν μεταξύ των ετών 2005- 2030.
 
 
 
 
πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου