Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Αργαλαστή Πηλίου. 3ήμερη γιορτή Μανιταριού





Η 3η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας με τίτλο «Τρούφα μύθος και πραγματικότητα», πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 17 Αυγούστου στην Αργαλαστή Πηλίου. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με την ομάδα παραγωγών τρούφας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στους στόχους της διοργάνωσης περιλαμβάνεται τόσο η γνώση και η διάδοση της αναφορικά με το μανιτάρι τρούφα όπως και το ενδεχόμενο επικερδούς καλλιέργειας του στο Πήλιο, αλλά και η προσέλκυση ενδιαφερομένων στο «Βουνό των Κενταύρων», τονώνοντας την τοπική οικονομία μέσω του τουρισμού. 

Συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή 17 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Αργαλαστής, στις 9 βράδυ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των περιπτέρων παραδοσιακών προϊόντων του Πηλίου από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη ή τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν χοροί από το Συγκρότημα Στεφανοβικείου, μουσική βραδιά με πηλιορείτικη παραδοσιακή ορχήστρα, ενώ το κρασί είναι προσφορά των αμπελώνων Δημήτρη Μυλωνά.

Σάββατο 18 Αυγούστου στην κεντρική Πλατεία Αργαλαστής στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Στέφανου Διαμαντή με θέμα:«Τρούφα. Μύθος και πραγματικότητα». Ομιλία της γεωπόνου Μαρίας Γιδαράκου.Μουσική εκδήλωση από Πηλιορείτικη παραδοσιακή ορχήστρα. Το κρασί είναι προσφορά των αμπελώνων Δημ. Πατιστή.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Κυριακή 19Αυγούστου 2012 στην κεντρική Πλατείας Αργαλαστής στις 9 το βράδυ. Συγκεκριμένα οι μάγειροι των ΙΕΚ ΑΚΜΗ, της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας, της «Slow foοd» θα μαγειρέψουν φαγητά με μανιτάρια τρούφα, που θα δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Αντώνη Κονιτόπουλο και την Στελλίνα Κονιτοπούλου από τη Νάξο.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν περίπτερα όπου θα εκτίθενται παραδοσιακά Πηλιορείτικα προϊόντα. Οσοι παραγωγοί επιθυμούν να εκθέσουν πηλιορείτικα παραδοσιακά προϊόντα, να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου στο τηλ. 6932-222440.



πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου