Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Δήμος Ιεράπετρας. Οικιακή κομποστοποίηση απʼ τις 20 Αυγούστου



Μια μεγάλη προσπάθεια που έχει στόχο τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών, και την προστασία του περιβάλλοντος, ξεκινά ο Δήμος Ιεράπετρας, που ενεργοποιεί από τις 20 Αυγούστου πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πρόκειται να διανεμηθούν ειδικοί κάδοι δωρεάν στους 300 δικαιούχους που έκαναν αίτηση και πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί.

Οι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν τους κάδους κομποστοποίησης από την Δευτέρα 20 Αυγούστου. (Η παραλαβή θα γίνεται καθημερινά 09:00 – 11:00 το πρωί από το μηχανοστάσιο του Δήμου Ιεράπετρας στο κτίριο πρώην ΑΓΡΕΞ. Για την παραλαβή είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. (πληροφορίες: 2842 3 40351
begin_of_the_skype_highlighting 2842 3 40351 end_of_the_skype_highlighting).

«Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και έχουμε την πρόθεση να συνεχιστεί διότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορέσουμε να μειώσουμε την ποσότητα των απορριμμάτων. Θα χρειαστεί χρόνος για την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία του προγράμματος όμως θεωρώ πως θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα», δηλώνει ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης. “Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Ιεράπετρας θα μαζεύει λιγότερα απορρίμματα” προσθέτει “με σημαντική μείωση του κόστους συλλογής, της μεταφοράς και της τελικής διάθεσης των απορριμμάτων που μεταφράζεται και σε εξοικονόμηση του κόστους για τους δημότες.

Παράλληλα θα παράγεται κομπόστ καλής ποιότητας βελτιώνοντας την ποιότητα του κήπου και των φυτών, προστατεύοντας το περιβάλλον και κυρίως αποδεικνύοντας έμπρακτα πως πολίτες και φορείς μπορούμε να αποτελέσουμε και μέρος της λύσης του προβλήματος διάθεσης των σκουπιδιών”.



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου