Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

17 διάσημοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Ελληνικό Μουσείο Σικάγου


 
 
17 διάσημοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Ελληνικό Μουσείο Σικάγου



Εκλεκτά ελληνικά εδέσματα από τα χέρια 17 διακεκριμένων ομογενών και Αμερικανών φιλελλήνων σεφ, μετρ και ταλαντούχων μαγείρων, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνικό Μουσείο Σικάγου, στις 20 Σεπτεμβρίου.


Στόχος της εκδήλωσης, που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι η ενίσχυση του μοναδικού ελληνικού μουσείου στις ΗΠΑ που, όπως αναφέρει η «Φωνή της Αμερικής», δημιουργήθηκε για τη διάσωση και διάδοση της ιστορίας του Ελληνισμού στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Διοργανωτής της εκδήλωσης, είναι ο Ελληνοαμερικανός σεφ Τζων Μπουντούβας (John Boudouvas), ιδιοκτήτης του εστιατορίου Mia Figlia (Η κόρη μου) στο Σικάγο. «Όλοι οι συμμετέχοντες είναι διακεκριμένοι και αφοσιωμένοι στην μαγειρική επαγγελματίες, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν για να βοηθήσουν το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο να κερδίσει ένα μέρος του ποσού που χρειάζεται για την κάλυψη των ετήσιων εξόδων λειτουργία του» επισημαίνει ο ομογενής σεφ.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες θεωρούνται «βασιλείς της κουζίνας», δεδομένου ότι έχουν τιμηθεί με επίζηλες διακρίσεις, όπως τα μετάλλια Michelin Stars, AAA και Four Diamond Awards.
Μαζί με τον κ. Μπουντούβα στην «κουζίνα» του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου θα δημιουργήσουν οι ομογενείς σεφ και μετρ Λούης Αλεξάκης, Γιώργος Αλπογιάννης, Γιάννης Αγυαλινός από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Chicago Sheraton, Τζίμης Μπάνος, Τζων Χιακούλας Αθηνά Μανωλάκου κ.ά. Μεταξύ των διακεκριμένων φιλελλήνων μετρ της δημιουργικής μαγειρικής, θα είναι οι Jerome Bacle, Beth Partridge, Massimo Salatino, Carl Shelton και Randy Waidner.
Οι 17 αρχιμάγειρες και οι βοηθοί τους υπόσχονται να προσφέρουν στους επισκέπτες του Ελληνικού Μουσείου γεύσεις που θα τους «ταξιδέψουν» στην Ελλάδα και θα ικανοποιήσουν απόλυτα τις προσδοκίες ακόμα και των απαιτητικών καλοφαγάδων της Αμερικανικής μεγαλούπολης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων του Μουσείου, που φέρει το όνομα του ευεργέτη του, Τζων Κάλαμος (John P. Calamos Sr.).



πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, http://www.lesvosreport.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου