Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Κρήτη. Στο 1,3-1,7 ευρώ η τιμή σταφίδας από την ΚΣΟΣ



Αυξημένες είναι φέτος οι τιμές παραγωγού για τη σταφίδα, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΚΣΟΣ. Η τιμή παραγωγού για τη νούμερο 4 σταφίδα ανέρχεται στα 1,30 ευρώ, για τη νούμερο 1 στα 1,70 ευρώ και τη νούμερο 2 στα 1,50 ευρώ. Πέρσι, οι αντίστοιχες τιμές ήταν 1 ευρώ, 1,40 και 1,20 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ(Κοινοπραξία Συνεταιριστικών Οργανώσεων Σουλτανίνας), κ. Νίκος Καραμπακάκης, αναφέρει πως το ΔΣ της οργάνωσης αποφάσισε τις παραπάνω τιμές αφού εκτίμησε όλες τις παραμέτρους της αγοράς και τις τιμές του διεθνούς ανταγωνισμού. «Οι παραπάνω τιμές είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί στην παρούσα συγκυρία, με το σκληρό διεθνή ανταγωνισμό, ώστε να προωθηθεί το προϊόν στην αγορά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ΚΣΟΣ δίνει έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, εξαντλώντας όλα τα οικονομικά περιθώρια για τους εκλεκτούς τύπους Νο 1 και Νο2», αναφέρει.

Οι παραπάνω τιμές, πάντως, φαίνεται να διαμορφώθηκαν στα συγκεκριμένα επίπεδα λόγω του πιθανού ανοίγματος στις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, όπως έχει φανεί και από δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης. Παράλληλα, η ΚΣΟΣ θέλει να ενθαρρύνει τους παραγωγούς να αποξηράνουν το προϊόν τους, λόγω και της πρόσφατης απαγόρευσης οινοποίησης της σουλτανίνας, που έπεσε σα βόμβα στην αγορά των σταφυλιών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου