Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Xίος: Αίτημα έκτακτης σύγκλησης Δ.Σ. για την Iberdrola Ρόκας...


Αίτημα έκτακτης σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου για την επένδυση Iberdrola Ρόκας στη Χίο
Κατατέθηκε στις 2/4/2012 αίτημα από την επιτροπή «Πολίτες και Ανεμογεννήτριες» για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για το θέμα της προτεινόμενης επένδυσης 7 αιολικών πάρκων στην Χίο. Το αίτημα συνυπογράφουν 7 ακόμη συλλογικοί φορείς εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και... συνδικαλιστικοί φορείς (Εργατικό Κέντρο Χίου, Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Χίου, Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου «Η Άρτεμις», Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Παράρτημα Χίου, Φίλοι Προστασίας Περιβάλλοντος Χίου «Έλιξ», Σύλλογος Νέων αγροτών Χίου, Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου) και 2 πολιτικά κόμματα (Σύριζα Χίου, Οικολόγοι Πράσινοι Χίου). Στη συζήτηση που ακολούθησε τόσο η ελάσσονα αντιπολίτευση με επικεφαλής τον κ. Μάρκο Σκούφαλο, όσο και η μείζονα αντιπολίτευση του κ. Χαλλιορή υποστήριξαν –μεταξύ άλλων-ότι το ζήτημα είναι μείζονος σημασίας και πρέπει να συζητηθεί σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το αργότερο έως τις 9/4 με αποφασιστικό χαρακτήρα.
Μέλη της επιτροπής μοίρασαν στους Δημοτικούς Συμβούλους ενημερωτικό κείμενο με κωδικοποίηση των βασικών στοιχείων της μελέτης καθώς επίσης κατέθεσαν συμβολικά στο προεδρείο αντίγραφο της μελέτης σε ψηφιακή μορφή προκειμένου όσοι δημοτικοί σύμβουλοι ενδιαφέρονται να λάβουν γνώση.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
Ο Δήμαρχος Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης έπειτα από έντονη αντιπαράθεση με την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση αποδέχθηκε να σταλεί επιστολή με την οποία να ζητηθεί παράταση του χρόνου διαβούλευσης από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και να συζητηθεί το θέμα το αργότερο έως τις 9/4/2012 σε ανοικτή συνεδρίαση παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων.
Εμείς από την πλευρά μας καυτηριάζουμε την ηθελημένη αδράνεια της Δημοτικής αρχής και την προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος με υπεκφυγές και άνευ ουσίας τοποθετήσεις. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητηθεί το θέμα πρέπει να υπάρξει απόφαση και όχι απλά (αντί) παράθεση απόψεων. Το ζήτημα είναι ιστορικής σημασίας και ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.


πηγή: http://press-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου