Κυριακή 6 Μαΐου 2012

O Aττίλας τρώει και τα σωθικά του Πενταδάκτυλου




 
Σεληνιακό τοπίο με παράνομα λατομεία που τρώνε τα σωθικά του κατεχόμενου Πενταδάκτυλου αποκαλύπτει ο τηλεοπτικός φακός του «Σίγμα»της Κύπρου. Η δραστηριότητα των Τούρκων καταπατητών του περιβάλλοντος δεν έχει όρια. Η παράνομη λατόμευση οργιάζει εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα η θρυλική οροσειρά να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο επισημαίνει ο δημοσιογράφος του σταθμού Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου που με τον κινηματογραφιστή Πάμπο Χαραλάμπους βρέθηκαν κατά μήκος του Πενταδακτύλου και κατέγραψαν συγκλονιστικές εικόνες, εικόνες που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους.
 

Φορτηγά πάνε και έρχονται με φρενήρεις ρυθμούς, ενώ οι μηχανές δουλεύουν ακατάπαυστα, τρώγοντας τα σωθικά του Πενταδακτύλου. Κόρνος, Κυπαρισσόβουνος, Προφήτης Ηλίας, Άγιος Ιλαρίωνας, Αλωνάγρα, Βουφαβέντο, Γιαηλάς, Παλαιά Βρύση, Όλυμπος και Καντάρα. Το περιβαλλοντικό έγκλημα ολοκληρώνεται στα δεκάδες παράνομα εργοστάσια που είναι διάσπαρτα κοντά στα λατομεία.
Οπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ συνένοχοι του εγκλήματος είναι και αρκετοί Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι αγοράζουν τα προϊόντα που παράγονται από τα σωθικά του σκλαβωμένου Πενταδακτύλου. Την όλη κατάσταση διακωμωδούν ακόμη και τουρκοκυπριακές οργανώσεις στα κατεχόμενα, οι οποίες δεν αποκλείουν στο μέλλον η Λευκωσία να έχει θέα τη …θάλασσα της Κερύνειας.


Δείτε στο VIDEO συγκλονιστικές εικόνες από την καταστροφή του Πενταδάκτυλου:


πηγή: http://www.prionokordela.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου