Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Γιατί δεν ξεκινούν στον Έβρο οι ψεκασμοί για τα κουνούπια




Γιατί δεν ξεκινούν στον Έβρο οι ψεκασμοί για τα κουνούπια
 
 
 
Δηλώσεις για το ζήτημα των ψεκασμών για την αντιμετώπιση των κουνουπιών έκανε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη.
Η κα Νικολάου διευκρίνισε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται φέτος οφείλεται στις προθεσμίες των διαδικασιών που πρέπει να τηρηθούν λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του σχετικού διαγωνισμού, και δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν ξεκινήσει οι ψεκασμοί σε όλη την Περιφέρεια.
«Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά κι εκείνοι που παραπονιούνται, ή αν θέλετε καταγγέλλουν την Περιφέρεια για τη συγκεκριμένη καθυστέρησή της, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Έπρεπε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, κι από εκεί και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού, ο οποίος είναι διεθνής λόγω του υψηλού κόστους του έργου. Υπάρχουν κάποιες προθεσμίες για τις ενστάσεις, πράγματα που όσο και να θέλει κανείς δεν μπορεί να τα κάνει γρηγορότερα. Είναι περισσότερο θέματα γραφειοκρατίας. Δεν τα επικαλούμαστε, κι εμάς μας στεναχωρούν, κι εμάς μας δημιουργούν πρόβλημα αυτού του είδους οι διαδικασίες, είναι όμως μέσα στα πρέπει του διαγωνισμού. Στις 18/4 ήδη είχαν κατατεθεί οι προσφορές, σήμερα, 11/5, ολοκληρώνεται η αξιολόγησή τους, και διαβιβάζεται ο φάκελος στο ελεγκτικό συνέδριο. Πιστεύω ότι μέσα στο Μάιο η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσουν και τα δύο έργα, ο αεροψεκασμός και ο ψεκασμός εδάφους.» είπε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.
Η κα Νικολάου τόνισε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η ορθή εκτέλεση του έργου. Για το σκοπό αυτό έχουν συσταθεί δύο επιτροπές, μια επιτροπή συντονισμού και παραλαβής του έργου στην Κομοτηνή, και μια επιτροπή παρακολούθησης ανά περιφερειακή ενότητα. «Είναι υποχρεωμένος ο ανάδοχος να μας δίνει καθημερινά το πρόγραμμα του ψεκασμού ούτως ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να παρακολουθούν, να παρεμβαίνουν, να διαπιστώνουν αν είναι αποτελεσματικός ο ψεκασμός τους».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου