Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Διήμερη Πανελλήνια ορεινή πεζοπορική διαδρομή Αρχαία Ήλιδα - Αρχαία Ολυμπία

 
 
PezoporeiaΟ Σύλλογος ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Φυσιολατρία, Ορειβασία, Οικολογία σε συνεργασία με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε – Ο.Ξ.Ν.Ε. και την ΕΟΦ συνδιοργανώνουν διήμερη Πανελλήνια ορεινή πεζοπορική Διαδρομή ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ (αρχαίο στάδιο). Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί στις 8 - 9 Μαΐου 2012 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη στην ορεινή πεζοπορική διαδρομή που συνδέει την Αρχαία Ήλιδα με την Αρχαία Ολυμπία. Η διανυκτέρευση θα γίνει δωρεάν στο χωριό Γούμερο και περιλαμβάνει φαγητό, γλέντι και χορό.


Η διαδρομή περνάει από τα χωριά (Αρχαία Ήλιδα, Άγιος Δημήτριος,Κολοκυθάς, Άγιος Ηλίας, Δάφνη, Καλαθάς, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Εφύρα, Αγραπιδοχώρι (Αρμάτοβα), Οινόη, Κουτσοχέρα, Μουζάκι, Αγια Άννα, (Βάραγκας), Γούμερο, Πέρσαινα, ‘Ωλενα, Κρυονέρι, Χελιδόνι, Κλαδέο, Μάγειρας, Κοσκινάς, Αρχαία Ολυμπία στάδιο).
Στην διαδρομή οι πεζοπόροι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν δεκάδες μνημεία άγνωστα (Προϊστορικά, Μυκηναϊκά, κλασικά, Βυζαντινά νεότερα κ.τ.λ.),
Οι πεζοπόροι Ορειβάτες, Φυσιολάτρες την επομένη μέρα Πέμπτη 10 Μαΐου θα λάβουν μέρος στην ΑΦΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά πρόκειται για την Ορεινή διαδρομή ΗΛΙΔΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΣ με υψόμετρο 652 μέτρα.



πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου