Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δόθηκε η εκκίνηση του διεθνούς ποδηλατικού γύρου





Σήμερα το πρωί, στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Πήγασος), έγινε με επιτυχία η έναρξη του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κορινθίων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.
Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος Γ. Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες, ο Πρόεδρος και μέλη της Ε.Ο.Π. (Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας), εκπρόσωποι της Post Bank και ο Διευθυντής του καταστήματος Κορίνθου κ. Γερόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας, πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι υποδέχθηκαν τις ομάδες των 96 αθλητών από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, που θα συναγωνιστούν στα πέντε ΕΤΑΠ των διαδρομών της Πελοποννήσου.





Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός καλωσόρισε στην ιστορική μας πόλη τους φιλοξενούμενους αθλητές, τις αντιπροσωπείες των χωρών και τα μέλη της Ε.Ο.Π.. Στην συνέχεια ευχαρίστησε την αστυνομία για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, τους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας, τα σχολεία και ιδιαίτερα τους μαθητές που συμμετείχαν στην υποδοχή των αθλητών. Τόνισε ότι ο Δήμος Κορινθίων στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και προτρέπει τους συμπολίτες μας να μετακινούνται με ποδήλατα είτε δικά τους είτε αυτά που διαθέτει δωρεάν στο κέντρο της πόλης για την μετακίνησή τους, ενώ παράλληλα η Δημοτική Αρχή υλοποιεί ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων, το οποίο εξυπηρετεί και θα εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο όταν ολοκληρωθεί, τόσο τους συνδημότες μας όσο και τους επισκέπτες της Κορίνθου. Η προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή, έχει σαν στόχο την εικόνα μιας Κορίνθου προσβάσιμης σε όλους τους πεζούς και τους ποδηλάτες, αφού με την ολοκλήρωση των πεζόδρομων η δυνατότητα αυτή έγινε πλέον εφικτή και αποσκοπεί στην δημιουργία μιας σύγχρονης, ανθρωποκεντρικής πόλης.
Ο Δήμαρχος τελειώνοντας την τοποθέτησή του, ευχήθηκε σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία και επ΄ ευκαιρία της έναρξης του 18ου ποδηλατικού γύρου Ελλάδος υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας με την ΕΟΠ ώστε η μετακίνηση με το ποδήλατο να καταστεί τρόπος ζωής για όλους μας.



πηγή: http://www.moriasnews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου