Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Συνεργασία ΚΠΕ Μουζακίου – Τμήμα Δασοπονίας με θέμα «Εκπαίδευση και διαμόρφωση δασικών μονοπατιών»



 


Παρασκευή και Σάββατο 18 και 19 Μαΐου υλοποιήθηκε η πρώτη φάση του πρoγράμματος-εργαστηρίου ενηλίκων με θέμα «Εκπαίδευση και διαμόρφωση δασικών μονοπατιών» που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου σε συνεργασία με Τμήματα του ΤΕΙ Λάρισας.
Το πρόγραμμα έχει σαν στόχους τη διεύρυνση των γνώσεων των σπουδαστών γύρω από θέματα βιώσιμης ανάπτυξης που αφορούν το δάσος, την ανάπτυξη καινοτόμων σχεδίων και κατασκευών από ξύλο και προσφοράς στην τοπική κοινωνία, και την πρακτική τους εξάσκηση. Επίσης την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών φορέων εκπαίδευσης και υπηρεσιών, καθώς και τη διαμόρφωση δυο υπαρχόντων δασικών μονοπατιών ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται αποδοτικότερα για εκπαίδευση.


Εκπαιδευτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον επίσης παρουσίασε η επικοινωνία και αλληλεπίδραση μεταξύ των φοιτητών των τμημάτων και των μικρών μαθητών του 1ου Δημοτικού σχολείου Ραιδεστού που υλοποίησαν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ΚΠΕ. Οι φοιτητές παρουσίασαν τις σχολές τους και το έργο που γίνεται, ενώ οι μαθητές τις δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που κάνουν στο σχολείο τους και ακολούθησε σύντομη συζήτηση.
Το σεμινάριο-εργαστήριο κατέληξε σε προτάσεις για ξύλινες κατασκευές καθώς και σε προτάσεις εκπαιδευτικού υλικού που αφορά την αναγνώριση δασικών φυτών.
Στην 2η φάση του προγράμματος θα ακολουθήσει επεξεργασία και έλεγχος των τελικών προτάσεων σε συνεργασία με το Δασαρχείο και το Δήμο Μουζακίου και την παραγωγή των εκπαιδευτικών υλικών και κατασκευών από τους συνεργαζόμενους φορείς.
Τέλος στην 3η φάση του προγράμματος θα γίνει τοποθέτηση των κατασκευών και πιλοτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού.
Το ΚΠΕ Μουζακίου ευχαριστεί τον προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Καρδίτσας Κο Νταλό Γιώργο και τον καθηγητή Κο Γαλαγάλα Αλέξη καθώς και τους φοιτητές των δυο τμημάτων για την άψογη συνεργασία που εκτός της εμπειρίας που προσθέτει στους φοιτητές, θα αποδώσει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία με τη διαμόρφωση των δυο δασικών μονοπατιών.



πηγή: http://www.karditsanews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου