Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βοτανικών Κήπων στη Χίο






Η Κοινοπραξία των Βοτανικών Κήπων της Ευρώπης διοργανώνει το 6o Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βοτανικών Κήπων, με τίτλο «EUROGARD VI: European Botanic Gardens in a Changing World» που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 28 Μαΐου 2012 - 2 Ιουνίου στη Χίο.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση των Αυτοφυών σε Βοτανικούς Κήπους (BGCI) και τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων (BBGK) του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - Δήμητρα.


 
Ο Διοργανωτής

Ο Διεθνής Οργανισμός BGCI έχει ως μέλημα τη διασφάλιση της παγκόσμιας στρατηγικής για τη διατήρηση των αυτοφυών φυτών, των οποίων η ύπαρξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της φτώχειας, της ευημερίας των ανθρώπων και της κλιματικής αλλαγής. Η BGCI αριθμεί περισσότερα από 700 μέλη - ως επί το πλείστον Βοτανικοί Κήποι - σε 118 χώρες. Το EUROGARD VI θα εστιάσει στον σημαντικό ρόλο που κατέχουν οι Βοτανικοί Κήποι στην εφαρμογή των στόχων της Παγκόσμιας Στρατηγικής για τη Διατήρηση της Χλωρίδας (GSPC), με τελικό στόχο την παροχή ποιοτικής ζωής στην ανθρωπότητα, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας κρίσης.


Οι Συμμετέχοντες

 
Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βοτανικών Κήπων είναι η σημαντικότερη διοργάνωση του κλάδου των Βοτανικών Κήπων στην Ευρώπη και στοχεύει στην προσέλκυση ερευνητών, εκπροσώπων της ελληνικής αλλά και της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αρμόδιων Υπουργείων και Κρατικών Φορέων, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των Βοτανικών Κήπων, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου για το περιβαλλοντικό μέλλον του πλανήτη.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310/257801, e-mail: eurogardvi@artion.com.gr.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου