Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αρχίζει την εκμετάλλευση του ελληνικού ήλιου η ΕΑΣ Βόλου


Αρχίζει την εκμετάλλευση του ελληνικού ήλιου η ΕΑΣ Βόλου


Κάμψη στην παραγωγή δημητριακών αναμένει ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος, που διαθέτει σφαιρική γνώμη όσον αφορά τη γεωργία και την κτηνοτροφία, λόγω της πολυποίκιλης δράσης της συνεταιριστικής αυτής επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται τόσο στον αγροτικό όσο και στον κτηνοτροφικό τομέα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο paseges.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου και της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, που έχει «πατήσει πόδι» ακόμη και στην απαιτητική αγορά του νομού Αττικής, βάζοντας τα προϊόντα της σε αλυσίδες λιανεμπορίου αλλά και στα συνεταιριστικά σούπερ μάρκετς ΕΠΙΛΟΓΗ της ΠΑΣΕΓΕΣ, η εφετινή θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Κι αυτό γιατί, όπως εκτιμά, οι αγρότες βρέθηκαν σε δύσκολη θέση λόγω έλλειψης ρευστότητας, με αποτέλεσμα να φροντίσουν λιγότερο τα χωράφια τους.
Για τον κ. Πρίντζο, η παραγωγή δημητριακών και συγκεκριμένα σιταριού, ανμένεται για τους παραπάνω λόγους, να σημειώσει κάμψη, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστροφή ΦΠΑ που κατέβαλε η ΕΑΣ στον αγροτικό κόσμο, ήταν μια οικονομική ανάσα γι αυτούς.

Εξελίξεις ωστόσο έχουμε στην ΕΑΣ όσον αφορά στο θέμα των επενδύσεων που κάνει σε φωτοβολταϊκά πάρκα. Μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ το πρώτο φωτοβολταϊκό, που κατασκευάζεται στη στέγη της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ. Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται και η εγκατάσταση επτά ακόμη μονάδων της συνεταιριστικής επιχείρησης σε εγκαταστάσεις της, σε μια προσπάθεια που κάνει η ΕΒΟΛ, να εκμεταλλευθεί τον ελληνικό ήλιο και ν’ αυξήσει τα έσοδά της.


Αλέξανδρος Μπίκας
(mpikas@paseges.gr)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου