Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πρέβεζα. Συνεχής η υποβάθμιση στον όρμο του Βαθύ

BATHITo θέμα της προστασίας του όρμου στο Βαθύ συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας μετά από έγγραφο της Περιβαλλοντικής Εταιρίας Πρέβεζας το οποίο διατύπωνε σοβαρές καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.
Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζωή Γέρου έκανε γνωστό στα μέλη του Συμβουλίου το έγγραφο της Περιβαλλοντικής Εταιρίας Πρέβεζας σύμφωνα με το οποίο ο όρμος εντός του Αμβρακικού, υφίσταται μια σειρά παρεμβάσεις που αλλοιώνουν την μορφή του και προκαλούν οικολογική καταστροφή.
Επίσης η κ.Γέρου παρέθεσε έγγραφο στο οποίο ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού αναγνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και ενημερώνει ότι θα ζητήσει το Βαθύ να συμπεριληφθεί στην Α΄ζώνη προστασίας του Εθνικού Πάρκου.
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα να γίνουν δεκτές οι προτάσεις της Περιβαλλοντικής Εταιρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνονται οι από το Νόμο προβλεπόμενες μετρήσεις για την καθαριότητα του Όρμου, να υπάρξει αυστηρός έλεγχος πριν την έκδοση αδειών για οικοδομές ή έργα στην περιοχή και η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου να επιμεληθεί τον χώρο, γύρω από το Βαθύ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου