Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Έκοψαν αιωνόβια δέντρα στη Λάρισα

 
 
 



Στη λίμνη Αργυροπουλίου, στην περιοχή του Τυρνάβου, άγνωστοι έκοψαν πλατάνια και ιτιές πληγώνοντας σοβαρά το τοπίο της περιοχής.


Οι παράνομοι υλοτόμοι, αφού έκοψαν μια αιωνόβια ιτιά, που προφανώς δεν πήρε την σωστή κλίση...την παράτησαν μέσα στη λίμνη, καθώς δεν μπόρεσαν να την ανασύρουν απο το νερό.
Λόγω του μεγέθους της προκάλεσε πρόβλημα στην ροή του νερού δημιοργήθηκαν στάσιμα νερά με ευρύτερες συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής.
 
 


 
Χρειάστηκε η επέμβαση του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λάρισας, ενώ στην επιχείρηση έλαβαν μέρος ακόμη και αυτοδύτες, οι οποίοι, χρειάστηκε να μπουν στη λίμνη για να ανασυρθεί το δέντρο.






"Η κρίση, εκτός από τις επιπτώσεις στα εισοδήματα, στο εμπόριο,στη βιομηχανία, στις σχέσεις των ανθρώπων αγγίζει και το περιβάλλον. Επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την παρούσα συγκυρία, επιμένουν να περιφρονούν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε" λέει ο κ. Θεόδωρος Καρκατσέλας, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λάρισας .





Μας εξήγησε πως στις όχθες της Λίμνη Αργυροπουλίου τα δέντρα που κόπηκαν έστεκαν εκεί για πάνω απο 100 χρόνια. Ομως δεν ήταν μόνάχα αυτό: ¨"Το οικολογικό έγκλημα, δεν σταμάτησε μόνο στο κόψιμο των δέντρων· οι «υπεύθυνοι» συμπολίτες μας, σκόρπισαν στις όχθες της λίμνης Αργυροπουλίου και το περιεχόμενο παρακείμενων κάδων, ολοκληρώνοντας έτσι το… έργο τους".

 


 

Η επιχείρηση έγινε σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές του Δήμου Τυρνάβου και το τοπικό συμβούλιο Αργυροπουλίου, ενώ ακολούθησε και καθαρισμός περιμετρικά της όχθης από τα σκουπίδια.

Η λίμνη Αργυροπουλίου είναι ένας από τους τελευταίους υδροβιότοπους της Θεσσαλίας.



πηγή: http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου