Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο "Λουκάνικος" εμπνέει τους Γερμανούς αγανακτισμένους



Ο Λουκάνικος εμπνέει τους Γερμανούς αγανακτισμένους


Ο θρυλικός «Λουκάνικος» περιφέρεται τώρα και στο Πότσδαμ. Όχι ακριβώς ο ίδιος, αλλά ο ίσκιος του.
Ο σκύλος, που απέκτησε παγκόσμια φήμη ως αχώριστος σύντροφος των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, φέρεται «εμπλεγμένος» στην εμπρηστική επίθεση που έγινε τα χαράματα της Τρίτης στο αυτοκίνητο της ευρωβουλευτή των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ντάγκμαρ Ροτ-Μπέρεντ.
Πρόκειται για την σύζυγο του επικεφαλής της «ομάδας δράσης» (taske force) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ. Προκήρυξη την οποία έστειλαν οι πραγματικοί δράστες λίγο αργότερα στην εφημερίδα «Berliner Morgenpost» φέρει την υπογραφή: «Φίλες και φίλοι του Λουκάνικου». Ο επικεφαλής της εισαγγελίας της πόλης Χέλμουτ Λάνγκε δήλωσε πάντως, ότι μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί ίχνος ούτε από τους εμπρηστές, ούτε από τον «Λουκάνικο».
Η BMW της ευρωβουλευτού ανεφλέγη ακριβώς μπροστά στη βίλα της, στην όχθη της λίμνης Πότσδαμ. Οι εμπρηστές έριξαν στη συνέχεια σακούλες με κόκκινο χρώμα στους τοίχους της έπαυλης. «Το χρώμα των αναρχικών» βιάστηκε να συμπεράνει δημοσιογράφος, που αγνοούσε προφανώς το μαύρο της αναρχίας.
Όλα δείχνουν πάντως, ότι ο εμπρησμός δεν στρεφόταν κατά της κ.Ροτ-Μπέρεντ, αλλά εναντίον του συζύγου της, ο οποίος έχει αναλάβει την καθοδήγηση και την παροχή τεχνογνωσίας στα ανώτατα κλιμάκια του ελληνικού κράτους.


«Ο Ράιχενμπαχ είναι κόκκινο πανί για τους αγανακτισμένους πολίτες, είτε στην Αθήνα, είτε στο Βερολίνο» είπε αναλυτής (σ.σ: Το Πότσδαμ απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από τη γερμανική πρωτεύουσα). «Τον βλέπουν ως τον ύπατο αρμοστή του προτεκτοράτου που έχει εγκαταστήσει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο κ.Λάνγκε ήταν πολύ πιο προσεκτικός. «Είμαστε ακόμα στην αρχή των ερευνών» περιορίστηκε να πει. Άλλος υπάλληλος της εισαγγελίας πρόσθεσε ότι οι έρευνες κατευθύνονται και προς το χώρο των αυτόνομων. «Δεν αποκλείεται όμως να πρόκειται για συνοδοιπόρους, τους λεγόμενους «γκουεριλέρο της πλάκας» που άρπαξαν την ευκαιρία για να βγουν στο προσκήνιο της δημοσιότητας».
Ο ίδιος υπάλληλος απέρριψε πάντως οποιαδήποτε φυσική παρουσία στην επίθεση του «riot dog» (εξεγερμένος σκύλος), όπως επονομάζεται στο διαδίκτυο το διεθνούς φήμης τετράποδο. «Σύμφωνα με τους έλληνες συναδέλφους μας, δεν περνάει πια ώρα χωρίς διαδήλωση στην Αθήνα» είπε. «Κι αυτό είναι το καλύτερο άλλοθι για τον ‘Λουκάνικο’».
Τον Δεκέμβριο του 2011 ο πασίγνωστος σκύλος απέκτησε διεθνή προβολή, όταν το περιοδικό Time δημοσίευσε φωτογραφία του χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ σοβαρού και αστείου, «σκύλο της χρονιάς». Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο με την «επαναστατική» δράση του πιο διάσημου αδέσποτου του κέντρου της Αθήνας, αναφέρει tovima.gr.
Πριν από τον Λουκάνικο ανάλογη συμμετοχή σε διαδηλώσεις είχε ένα άλλο αδέσποτο, ο Κανέλος, για το οποίο λέγεται ότι δεν ζει πια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου