Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ταρίφα: ο ευρωπαϊκός παράδεισος του σερφ στην Ισπανία




Εκεί που ο ωκεανός συναντά τα βουνά της Costa de la Luz και η τεράστια αμμουδιά υποδέχεται τα μεγάλα κύματα βρίσκεται η Ταρίφα, ο ευρωπαϊκός παράδεισος του σερφ.
Αρχικά ήταν γνωστή ως μία μικρή παραθαλάσσια πόλη της Ανδαλουσίας αλλά τα 10 χιλιόμετρα αμμουδιάς και οι δυνατοί άνεμοι καθιέρωσαν την Ταρίφα σε must προορισμό για όσους αγαπούν το σερφ. Έντεκα χιλιόμετρα μακριά από το στενότερο σημείο του Γιβραλτάρ, στο νότιο μέρος της Ιβηρικής Χερσονήσου, η μικρή ισπανική πόλη είναι εκείνο το μέρος του χάρτη όπου η Μεσόγειος συναντά τον Ατλαντικό ωκεανό. Με θέα την οροσειρά Ριφ της Αφρικανικής ηπείρου, η Ταρίφα υπήρξε στο παρελθόν ψαροχώρι που μετατράπηκε σε ένα ηλιόλουστο θέρετρο. Η Playa de los Lances είναι η παραλία που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο αθλητές από όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα ο καταγάλανος ουρανός να γεμίζει από τους πολύχρωμους αετούς του kite surf. Η εξωτική πλευρά της παραθαλάσσιας πόλης ενισχύεται από τις εντυπωσιακές αμμοθίνες και φυσικά τους φοίνικες, ενώ στην πλατεία La Alameda με τους ανθισμένους κήπους θα δείτε τους ντόπιους να κάθονται στα παγκάκια και να απολαμβάνουν το ζεστό ήλιο.







Ανάμεσα στα αξιοθέατα που θα συναντήσει κανείς στην πόλη είναι η εκκλησία San Mateo, η πύλη Jerez από τον 8ο αιώνα που ανακαινίστηκε πρόσφατα, τα κτίρια στην Calle de los Azogues που χρονολογούνται από τον 16ο και 17ο αιώνα, αλλά και το κάστρο Guzman the Bueno, ζωντανή απόδειξη της αραβικής επιρροής στην Ιβηρική Χερσόνησο. Εντυπωσιακή είναι η θέα στις ακτές του Μαρόκο από του κήπους Miramar που βρίσκονται δίπλα στο δημαρχείο, ενώ στους λόφους πάνω από την πόλη οι ανεμογεννήτριες μετατρέπουν την αιολική ενέργεια σε ηλεκτρική.
Μετά από μια κουραστική μέρα άθλησης στην παραλία, όλοι συγκεντρώνονται στο κέντρο της μικρής πόλης με τα μικρά λιθόστρωτα στενάκια κάνοντας βόλτες στην οδό Batalla del Salado με τα πολλά καταστήματα με εξοπλισμούς για σερφ αλλά και τις μικρές μπουτίκ, ενώ το βράδυ επιβάλλεται ένα πέρασμα από τα πολλά tapas μπαρ για λίγο φαγητό και tinto de verano, που δεν είναι άλλο από το διάσημο κόκκινο κρασί της Ανδαλουσίας.








πηγή: http://taksidevontas.wordpress.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου