Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Λάδι και κρασί από την Αργολίδα θέλουν οι Κινέζοι



 


Το αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανάπτυξη σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του εμπορίου αγροτικών προϊόντων και της ενέργειας επιβεβαίωσαν με την υπογραφή Συμφώνου Φιλίας ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος και ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης της Περιφέρειας Ningxia Hui της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Liu Yun.
O κ. Yun αφού παρουσίασε συνοπτικά την παραγωγή και την οικονομία της Ningxia, μετάφερε το ενδιαφέρον της περιφέρειάς του για εμπορικές συναλλαγές αγροτικών προϊόντων με έμφαση στο λάδι και το κρασί. Κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φιλία που επισφραγίστηκε με τη σημερινή συμφωνία θα αποδώσει σύντομα καρπούς.

Στόχος της συμφωνίας είναι η προώθηση της συνεργασίας προκειμένου να διευκολύνονται οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και από τις δύο χώρες καθώς και οι επισκέψεις με σκοπό τον τουρισμό και τη δημιουργία πολιτιστικών σχέσεων.
Ο κ. Χειβιδόπουλος ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Αργολίδας υπάρχει διαθέσιμος κατάλογος με τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις με την Κίνα και την Ningxia ειδικότερα.
 
 
 
πηγή: http://www.moriasnews.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου