Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου





Ποικίλες βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Μαθητές σχολείων της Λέσβου συμμετέχουν σε ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Παράλληλα, με επιτυχία συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεργασίας του Μουσείου με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα.
Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, του Γυμνασίου Μανταμάδου, του Λυκείου Πέτρας, του Γυμνασίου Κέρκυρας, του ΕΠΑΛ Βροντάδου Χίου επισκέφτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες το Μουσείο και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις.






Οι μαθητές που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες καλούνται να ταξιδέψουν νοερά εκατομμύρια χρόνια στο γεωλογικό παρελθόν του Αιγαίου και να έρθουν σε επαφή με φαινόμενα και διεργασίες που δεν μπορούν άμεσα να παρατηρήσουν όπως οι σεισμοί και να βιώσουν μεγάλους καταστροφικούς σεισμούς από όλο τον κόσμο στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου, τα ηφαίστεια και τους ηφαιστειακούς γεωτόπους της Λέσβου, να γνωρίζουν το απολιθωμένο δάσος και τα φυτά που ζούσαν στην περιοχή του Αιγαίου πριν από εκατομμύρια χρόνια, να προσπαθήσουν βήμα-βήμα να αποκαλύψουν τη γεωλογική ιστορία του Αιγαίου και τα πιο σημαντικά ηφαίστεια της Λέσβου.







Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 σε ειδική εκδήλωση για τους διευθυντές/προϊσταμένους και εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρουσιάστηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Περιβάλλοντος και Πολιτιστικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κα. Β. Βασίλαρου. Την εκδήλωση χαιρέτησε η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κα. Σ. Λυκιαρδοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τον Αναπλ. Καθ. Ν. Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα στάδια υλοποίησης και τις βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr



πηγή: http://www.lesvosnews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου