Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Βουλγαρία – Αισθητός και στην Ελλάδα


Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Βουλγαρία – Αισθητός και στην Ελλάδα


Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες την Σόφια, με αποτέλεσμα κάτοικοί της να βγουν στους δρόμους, πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
Νωρίτερα, το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) είχε αναφέρει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών και έγινε σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων, 23 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Σόφιας.
Σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο της βουλγαρικής πρωτεύουσας ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.
Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου στις 03:00 τοπική ώρα, ταρακουνώντας πολυκατοικίες, αλλά ως τώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, σύμφωνα με τον Νικολάι Νικόλοφ, έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας που μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο. Σύμφωνα με την πολιτική προστασία, το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν κοντά στην πόλη Πέρνικ.
Πολλοί κάτοικοι της Σόφιας βγήκαν στους δρόμους αναστατωμένοι. «Δεν έχω ζήσει ποτέ τίποτα κάτι τέτοιο», δήλωσε η Ιβάνκα Γκεοργκίεβα, που ζει στον όγδοο όροφο μιας πολυκατοικίες. Ο σεισμός «ήταν πολύ δυνατός και ήταν τρομακτικό». Η δόνηση έγινε αισθητή σε σχεδόν ολόκληρη τη νοτιοδυτική Βουλγαρία, ενώ σημειώθηκαν «πολλοί μετασεισμοί κατόπιν», είπε μια εκπρόσωπος του βουλγαρικού σεισμολογικού ινστιτούτου.
Σύμφωνα με το news247.gr, η σεσμική δόνηση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά το φονικό σεισμό της Κυριακής στην Ιταλία, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και χιλιάδες έμειναν άστεγοι στην περιοχή Εμίλια Ρομάνια.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου