Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι Ιταλοί γίνονται βοσκοί!







Η ανεργία στρέφει τους νέους στην κτηνοτροφία


Με τον δείκτη της ανεργίας στην Ιταλία να αγγίζει το 10%, πολλοί είναι οι νέοι άνθρωποι που επιλέγουν να γίνουν βοσκοί. Μπορεί να είναι μία δουλειά με λίγες απολαβές, όμως σύμφωνα με στοιχεία του αγροτικού συνδικάτου Κολντιρέτι, το τελευταίο διάστημα περίπου 3.000 Ιταλοί κάτω των 35 χρόνων αποφάσισαν να το ακολουθήσουν, παρότι αποτελεί παραδοσιακά επάγγελμα που κάνουν οι μεγαλύτεροι άνδρες.
Φαίνεται πως οι νέοι διαλέγουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, κάνοντας μία στροφή στη φύση και την απλή καθημερινότητα.
Πτυχιούχοι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και αρχιτέκτονες βλέπουν τα όνειρά τους να διαλύονται, το ένα μετά το άλλο, και με τον φόβο της ανεργίας διαλέγουν να γίνουν βοσκοί.
«Είμαι χαρούμενος με την επιλογή μου. Ξεκίνησα με το να ακολουθώ άλλους βοσκούς και να μαθαίνω. Δεν ήταν εύκολο. Ημέρα με την ημέρα, βελτιωνόμουν χωρίς να αποκαρδιώνομαι που μερικές φορές δούλευα μέσα στη δυνατή βροχή και άλλες φορές κάτω από τον καυτό ήλιο» δηλώνει ο 25χρονος Ντάβιντε Μπορτολούτσι, πτυχιούχος στη χαρτογράφηση από τεχνολογικό ίδρυμα και αδυνατώντας να βρει δουλειά στο αντικείμενό του. Ο Μπορτολούτσι έχει ένα κοπάδι με 400 πρόβατα στις ιταλικές Άλπεις.
Σύμφωνα με την σχετική έκθεση του Κολντριρέτι, αυτή η τάση των νέων να γίνονται βοσκοί βοήθησε στην ανανέωση του τομέα που κυριαρχείτο από μεγαλύτερους ανθρώπους.
Μάλιστα στο 80% των περιπτώσεων εισήγαγαν στο επάγγελμα νέες τεχνολογίες, βελτιώνοντας την ποιότητα του κρέατος, του μαλλιού και του τυριού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου