Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Βόλος. Κατεδάφιση οικίας στον παρόχθιο του Αναύρου




Πραγματοποιήθηκε xθες η κατεδάφιση παλαιάς οικίας στην διασταύρωση της οδού Γαλλίας και του παρόχθιου δρόμου του Αναύρου (οδός Φιλιππίδη), στο πλαίσιο εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης σύμφωνα με το οποίο ρυμοτομείται πλήρως το οικόπεδο αυτό, καθώς και όλα τα όμορα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά το προβλεπόμενο πλάτος της παρόχθιας οδού Φιλιππίδη.
Ο Δήμος Βόλου, ξεπερνώντας και τα τελευταία χρονοβόρα διαδικαστικά θέματα, προχώρησε στην κατεδάφιση της οικίας με την επίβλεψη στελεχών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου και παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκου Μόσχου. Πρόκειται για μια παρέμβαση που δίνει λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής και των περιοίκων, καθώς η κατεδάφιση του κτιρίου απελευθέρωσε ήδη την ορατότητα για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ με την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου θα αναβαθμίσει σημαντικά την συγκεκριμένη περιοχή.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η κατεδάφιση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των περαστικών και των διερχομένων, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για να ενημερωθούν σχετικά, επικροτώντας την κίνηση της Δημοτικής Αρχής. «Δυστυχώς οι διαδικασίες είναι τέτοιες που δεν μας επιτρέπουν να κινηθούμε όσο γρήγορα θα θέλαμε, προκειμένου να υλοποιούμε τέτοιες σημαντικές παρεμβάσεις στις γειτονιές για την διαμόρφωση του σχεδίου πόλης», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος. «Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε ακόμη μια αντίστοιχη κίνηση σε άλλη γειτονιά του πολεοδομικού συγκροτήματος, που θα δώσει ανάσα στην κυκλοφορία και θα διαμορφώσει ένα καλύτερο πολεοδομικό περιβάλλον» πρόσθεσε ο ίδιος.



πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου