Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ανακάλυψαν άγνωστο είδος αράχνης σε... αμφιθέατρο

 
 
Το είδος που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ μέχρι σήμερα είχαν οι φοιτητές κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια τους
 
 
 
 
 
Το είδος που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ μέχρι σήμερα είχαν οι φοιτητές κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια τους
Ένα άγνωστο έως σήμερα είδος αράχνης ανακαλύφθηκε στο Όμπερν της Αλαμπάμα. Όχι, η αράχνη δεν εντοπίστηκε σε κάποιο πυκνό δάσος ή ένα φρυγανότοπο αλλά σε ένα αμφιθέατρο αμερικανικής φοιτητούπολης στην πολιτεία!
Η αράχνη του γένους Myrmekiaphila βαπτίστηκε tigris ή -προς τιμήν του πανεπιστημίου, κοντά στο οποίο εντοπίστηκε- αράχνη-τίγρης του Όμπερν. Οι αράχνες αυτής της οικογένειας, είναι συγγενικό είδος με τις ταραντούλες. Ζουν σε υπόγεια λαγούμια, που σκάβουν και μετά τα καλύπτουν με μια «καταπακτή» φτιαγμένη από ένα μείγμα μεταξιού και χώματος. Τα θηλυκά περνούν σχεδόν ολόκληρη τη ζωή τους μέσα σε αυτά τα λαγούμια, όπου παραμονεύουν το θύμα τους. Συνήθως, το αιχμαλωτίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας: το αιφνιδιάζουν ξεπροβάλλοντας ξαφνικά από την «καταπακτή», το δαγκώνουν δηλητηριάζοντάς το και τελικά επιστρέφουν στο λαγούμι τους για να το καταβροχθίσουν.
Τα αρσενικά βγαίνουν από τα λαγούμια τους για να ζευγαρώσουν στα 5 με 6 χρόνια, οπότε και ωριμάζουν σεξουαλικά. Μετά την πράξη πεθαίνουν.
Αρχικά, οι φοιτητές και οι καθηγητές τους νόμιζαν πως επρόκειτο για κάποιο γνωστό είδος αράχνης. Όμως, εκτενέστερη μελέτη ωστόσο αποκάλυψε τις διαφορές, ιδιαίτερα στα γεννητικά όργανα, όπως άλλωστε επιβεβαίωσαν και αναλύσεις DNA.
 
 
 
πηγή: 24h NewsRoom
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου