Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Έκαναν ποδηλατόδρομους στη Καλαμάτα και καταργούν …το ποδήλατο






Παράλογες και ανεφάρμοστες προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να «αντιμετωπιστεί» το σοβαρό πρόβλημα συνύπαρξης που… υπάρχει στο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, από την Ανάσταση μέχρι το Φιλοξένια. Μια πρόταση που εξετάζεται είναι η απαγόρευση του ποδηλάτου από τις οκτώ μέχρι τις 11 το βράδυ, χρονικό διάστημα κατά το οποίο πολλοί πεζοί κάνουν τις βόλτες τους.
Ο Δήμος διστάζει να στερήσει λίγο χώρο από τα αυτοκίνητα για να κατασκευάσει ποδηλατόδρομο και αντίθετα μελετάει τη δυνατότητα να στερήσει τις βόλτες στην παραλία των ποδηλατιστών!
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι πρόκειται απλά για μια ιδέα, η οποία θα εξεταστεί από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που θα εισηγηθεί με επιστημονικά κριτήρια.
Επίσης, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι εξετάζεται η αλλαγή της προτεραιότητας στις συμβολές της Αριστομένους με την Ξενοφώντος και τη Σόλωνος. Όπως παρατήρησε, αφενός η Αριστομένους έχει μεγαλύτερη κίνηση από την Ξενοφώντος και τη Σόλωνος και ενδεχομένως εκείνη πρέπει να έχει την προτεραιότητα έναντι των δύο κάθετων οδών, κυρίως όμως ο δήμαρχος σημείωσε ότι το ΣΤΟΠ στις δύο οδούς που τώρα έχουν την προτεραιότητα θα βοηθήσει ώστε οι ποδηλάτες να κινούνται στον ποδηλατόδρομο της Αριστομένους με μεγαλύτερη ασφάλεια.


πηγή: radio936.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου