Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Σπάνιο είδος μέλισσας τρέφεται με… δάκρυα



Σπάνιο είδος μέλισσας τρέφεται με… δάκρυα




Μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ένα νέο είδος μέλισσας, το οποίο τρέφεται με τα ανθρώπινα δάκρυα. Τα έντομα προσγειώνονται απαλά κάτω από τα βλέφαρα του ανθρώπου και δεν προκαλούν κανένα είδος πόνου. Ακόμα και να κλείσει κανείς τα μάτια του δεν αλλάζει κάτι, σύμφωνα με την έκθεση από το Εντομολογικό Ινστιτούτο του Κάνσας.
«Η έρευνα μας έδειξε ότι ένα είδος μέλισσας τρέφεται με τα δάκρυα μας. Δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο ο άνθρωπος, καθώς η διαδικασία είναι ανώδυνη. Οι μέλισσες κάθονται στη σειρά και «πιπιλίζουν» τα δάκρυα»
Ευτυχώς, το συγκεκριμένο είδος – lisotrigona – είναι απίθανο να βρεθεί στο κήπο μας, καθώς έχει εντοπιστεί μονάχα στη Ταϊλάνδη.
Οι μέλισσες έλκονται από τις μικροσκοπικές ποσότητες πρωτεΐνης που υπάρχουν στα δάκρυα. Επιπλέον, προσελκύονται από τη περιεκτικότητα σε αλάτι, όπως και οι περισσότερες μέλισσες. Στο παρελθόν είχε εντοπιστεί ένα παρόμοιο είδος στη Νέα Υόρκη, το οποίο τρεφόταν με τον ιδρώτα του ανθρώπου.
Οι ερευνητές προσπάθησαν να δελεάσουν τις μέλισσες με άλλα τρόφιμα, όπως κρέας και τυρί, ωστόσο αυτές εξακολουθούσαν να πηγαίνουν προς τα μάτια του ανθρώπου.
 
 
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου